Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovo je napredno: U Toplom valu u Kobaridu uz čašu šampanjca kao grickalice poslužuju kamenice 

topli-val-g

Topli val je hotel s restoranom i vinskim barom u centru Kobarida, pet minuta vožnje od Hiše Franko. U srijedu popodne između posjeta robinzonskoj obitelji koja usred ničega uzgaja ekološko povrće za Anu Roš i večere u Hiši Franko, sjeli smo na popodnevno piće u Topli val. Koji drži četiri šampanjca i pjenušca i više od deset mirnih vina na čaše. Naručili smo Bruna Paillarda, koji spada među naše omiljene aperitivne šampanjce . E sada, uz dvije čaše šampanjca donijeli su nam vjerovali ili ne, svježe kamenice.

Kamenice kao grickalice uz vino? Takvo što dosad nismo doživjeli u Hrvatskoj ni Sloveniji, ali ni u Beču ni Milanu. I sve to u hotelskom baru malog mjesta u jednom od teže dostupnih dijelova Slovenije. Sjedite u idiličnom centru Kobarida pod Alpama, slušate jazz i uživate u fenomenalnim vinima na čaše. Vinski servis u Toplom valu, gdje smo još probali Simčičeve Opoke, Sauvignon Vert i Chardonnay, dostojan  je jako ozbiljnih pariških i londonskih wine barova.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.