Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pred legendarnom roštiljarnom Stari kotač danas je nastrijeljen njen suvlasnik Alen Lipnik 

U četvrtak oko podneva u Petrovaradinskoj ulici u Zagrebu metkom iz pištolja nastrijeljen je Alen Lipnik , vlasnik dubrovačkog noćnog kluba La Bonbonera, koji se lani prodavao za 600 tisuća eura. Lipnik je, također, suvlasnik Starog kotača.

Stari kotač bio je u obiteljskom vlasništvu skoro četrdeset godina, da bi ga relativno nedavno preuzeli i modernizirali investitori sa zagrebačke i hrvatske klupske scene.

Jedan od suvlasnika Starog kotača, prema iskazima svjedoka koje prenosi Večernji list, inače suvlasnik narodnjačkog kluba Urnebes na zagrebačkom Trnju, zatekao se na mjestu napada i priskočio je Lipniku u pomoć.

Obračuni među vlasnicima klubova u Zagrebu i u Hrvatskoj nisu posve rijetki. Rijetkost je, međutim, kad se takvi obračuni prenose na mainstream javne prostore poput restorana.

Prilično je sigurno da se poslije današnje pucnjave  pred Starim kotačem (svjedoci kažu da je napadač došao i pobjegao na biciklu) jednom od najpopularnijih zagrebačkih gostionica, više neće stvarati redovi. Društveni kontekst novih vlasnika Starog kotača možda je ubio tu njihovu investiciju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.