Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Curry u Royal Indiji i dalje je najbolji i jedan od najjeftinijih u Hrvatskoj. A nabavili su i novi namještaj

royal-india-curry

Lani smo napisali da više nećemo posjećivati Royal Indiju, jer su stolovi izgledali toliko zapušteno i devastirano da je naprosto bilo nepristojno tjerati goste da sjede za tim i takvim stolovima. I zaista, dulje od pola godine nismo ušli u naš omiljeni indijski restoran.

Dok smo danas šetali Tkalčićevom, primijetili smo da su vlasnici Royal Indije zamijenili stari namještaj mnogo pristojnijim, novim stolovima i stolicama. Sjeli smo na brzi ručak i neviđeno uživali, premda smo imali stanovitih problema s naručivanjem. Naime, po prvi put otkako postoji Royal India ima isključivo indijsko osoblje.

Ranijih je godina u svakoj smjeni radio barem jedan hrvatski konobar; činjenica da sada u Royal Indiji rade samo Indijci govori o problemu s manjkom radne snage u Zagrebu, te otežava komunikaciju, jer ovi veoma ljubazni ljudi teško razumiju naš engleski, kao i mi njihov engleski.

Uspjeli smo se tako složiti oko samosa s povrćem, koje su bile uobičajeni izvrsne, dok se narudžba za glavno jelo izgubila u različitim engleskim izgovorima.

Pokušali smo naručiti murgh curry koji sadrži piletinu na kostima, i umak bez vrhnja i jogurta. Dobili smo curry s pilećim fileom i crvenim umakom s gustim jogurtom. Ali, taj curry je bio toliko  mirisan, bogat kompleksan, ljut i općeniti božanstven, da bi se uistinu mogao prodavati u bilo kojem curry houseu u centru Londona.

Royal India definitivno kuha najukusnije i najautentičnije angloindijske curryje u Hrvatskoj. Uz izvrsnost u kuhanju, važno je spomenuti da je Royal India ostala imuna na inflaciju. Naš genijalni curry košta 63 ili 65 kuna, baš kao prije godinu dana.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Curry u Royal Indiji i dalje je najbolji i jedan od najjeftinijih u Hrvatskoj. A nabavili su i novi namještaj

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min