Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Curry u Royal Indiji i dalje je najbolji i jedan od najjeftinijih u Hrvatskoj. A nabavili su i novi namještaj

royal-india-curry

Lani smo napisali da više nećemo posjećivati Royal Indiju, jer su stolovi izgledali toliko zapušteno i devastirano da je naprosto bilo nepristojno tjerati goste da sjede za tim i takvim stolovima. I zaista, dulje od pola godine nismo ušli u naš omiljeni indijski restoran.

Dok smo danas šetali Tkalčićevom, primijetili smo da su vlasnici Royal Indije zamijenili stari namještaj mnogo pristojnijim, novim stolovima i stolicama. Sjeli smo na brzi ručak i neviđeno uživali, premda smo imali stanovitih problema s naručivanjem. Naime, po prvi put otkako postoji Royal India ima isključivo indijsko osoblje.

Ranijih je godina u svakoj smjeni radio barem jedan hrvatski konobar; činjenica da sada u Royal Indiji rade samo Indijci govori o problemu s manjkom radne snage u Zagrebu, te otežava komunikaciju, jer ovi veoma ljubazni ljudi teško razumiju naš engleski, kao i mi njihov engleski.

Uspjeli smo se tako složiti oko samosa s povrćem, koje su bile uobičajeni izvrsne, dok se narudžba za glavno jelo izgubila u različitim engleskim izgovorima.

Pokušali smo naručiti murgh curry koji sadrži piletinu na kostima, i umak bez vrhnja i jogurta. Dobili smo curry s pilećim fileom i crvenim umakom s gustim jogurtom. Ali, taj curry je bio toliko  mirisan, bogat kompleksan, ljut i općeniti božanstven, da bi se uistinu mogao prodavati u bilo kojem curry houseu u centru Londona.

Royal India definitivno kuha najukusnije i najautentičnije angloindijske curryje u Hrvatskoj. Uz izvrsnost u kuhanju, važno je spomenuti da je Royal India ostala imuna na inflaciju. Naš genijalni curry košta 63 ili 65 kuna, baš kao prije godinu dana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.