Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Cijenjeni chef uhićen na Azurnoj obali. Čovjek je zapravo odbjegli boss camorre

Chef Antonio Cuozzo Nasti (56) uhićen je na Azurnoj obali, u gradiću Saint-Raphaël nedaleko od Cannesa gdje je kuhao u luksuznom hotelu Le Touring. Njihov restoran Alberto bio je poznat po vrhunskoj talijanskoj kuhinji. 

Chefa je uhitila francuska policija u suradnji s talijanskom. Jer Antonio Cuozzo Nasti zapravo je jedan od bossova camorre. Nasti je pripadnik klana Mallardo koji vlada područjem od Napulja do Casertana i član Saveza Secondigliano, alijanse camorrinih klanova koja od početka 1990-tih kontrolira trgovinu drogom i reket u većem dijelu Napulja i okolice. 

Antonio Cuozzo Nasti j 2014. osuđen na 16 godina zatvora za pljačku, ilegalno posjedovanje oružja i primitak ukradene robe. Tada je netragom nestao. S lažnim identitetom, na Azurnoj obali je izgradio novi život, oženio se, dobio djecu i postao chef.  

Chef Antonio Cuozzo Nasti uhićen je u zoru u svom stanu, nije se opirao uhićenju. Bit će izručen Italiji. Riječ je o dvanaestom odbjeglom napuljskom mafijašu kjoega su talijanski karabinjeri priveli talijanskoj pravdi u zadnjih godinu dana.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.