Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Trebaju li restorani raditi na Uskrs? To nije vjersko ni običajno, nego ekonomsko pitanje

restoran-terasa-2

Ove nedjelje, kao i svakog Uskrsa, mnogi zagrebački restorani neće raditi. Vinodol, koji nedjeljom za ručak bilježi jako velike promete, na svojoj je Facebook stranici objavio da će na Uskrs ostati zatvoren, kao uostalom i svake godine.

Prije tri godine jedan nas je zagrebački restorater koji također nedjeljom odlično radi, pitao da li da otvori na Uskrs. Otvorio je, bio je pun i nitko mu nije ništa prigovorio.

Rad na Uskrs u restoranskom je svijetu prirodno kontroverzno pitanje. Naravno da bi chefovi i konobari morali imati pravo da Uskrs provedu u miru, sa svojim obiteljima. Utoliko je odluka Dražena Bobana da zatvori Vinodol na Uskrs apsolutno ispravna.

Međutim, skoro svi restorani na moru radit će na Uskrs, jer je veći dio Jadrana pun turista. I na moru, ondje gdje ima mnogo turista, nitko ne postavlja pitanje treba li raditi na Uskrs. Podrazumijeva se da se mora raditi, jer turisti moraju negdje jesti. I nijedan chef ni konobar neće se osobito buniti što će nedjelju provesti  na poslu, budući da ne postoji ni jedna druga opcija.

Što sve samo pokazuje da rad na Uskrs nije ni vjersko ni običajno ni obiteljsko, nego prije svega ekonomsko pitanje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.