Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Poslije majoneze s tartufima bez mirisa tartufa, Zvijezda je uspjela proizvesti namaz od tune bez okusa tune

tuna-namaz

Ne računajući veoma dobru vegansku majonezu Planet of Plants, zagrebačka Zvijezda u zadnje vrijeme nema sreće s novim proizvodima. Lani su tako lansirali majonezu s crnim tartufima, koja ne miriše po tartufima, da bi ovih dana na tržište pustili namaz od tune, koji jedva da ima okus po tuni.

U podacima o proizvodu, koji se zove Tuna namaz, piše da se bazira na Zvijezdinoj majonezi s 30 posto tunjevine. Međutim, tunjevina se zaista jako slabo osjeti, naprosto zato što namazom dominira kiselina kiselih krastavaca i octa; Tuna namaz zbog kiselosti i majoneze više podsjeća na Zvijezdinu francusku salatu, nego na tunjevinu. Zanimljivo je da beljski ABC sir s tunom ima prepoznatljiviji okus tune od Zvijezdinog Tuna namaza.

Drugo, Tuna namaz zapravo nije kremast: on ima neobičnu konzistenciju koja stvara dojam kao da je netko u standardnu industrijsku majonezu ubacio dosta vode. Treće, blijedosiva boja ne doima se odveć atraktivno. Ni jedna konzervirana tuna koju jedemo nije baš toliko blijeda. Bilo bi zanimljivo doznati koju vrstu tune Zvijezda koristi za svoj namaz, možda albacore? Nadamo se da se ne radi o escolaru ( escolar je riba koja u industriji konzervirane tune često glumi bijelu tunu). Naposljetku, ime je prilično nespretno: Tuna namaz zvuči kao tehnička klasifikacija a ne kao komercijalni naziv proizvoda.

Ova nesretna polukrema s poluokusom polutune, koju više nećemo kupovati, doima se kao projekt odrađen na brzinu, bez dovoljno rada na recepturi, ali i na drugim elementima modernog komercijalnog prehrambenog proizvoda.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.