Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Francusko-hrvatski chef Mika Alix u Parizu je svečano primljen u Academie Culinaire de France

U drugoj polovici ožujka u Parizu je održana svečanost primanja novih članova Academie Culinaire de France, jedne od najvažnijih francuskih gastronomskih ustanova. Academie Culinaire de France utemeljena je 1883. godine. Akademiju je osnovao Joseph Fave, autor Dictionnaire Universal de Cuisine Pratique, jedne od značajnijih kjniga o kuhanju, koje su iskad objavljene.

Članstvo Akademije danas je podijeljeno u više razreda, od kojih se jedan zove auditors.  Francusko-hrvatski chef Mickael Alix još je u siječnju dobio status člana auditora, o čemu smo izvjestili tijekom zime. Auditori su članovi Akademije koji svojim profesonalnim aktivnostima podižu ugled francuskog kulinarstva.

Auditore u članstvo prima Skupština Akademije koja se sastoji od punopravnih članova i članova emeritusa. Gospodin Alix nedavno je otputovao u Pariz ,gdje je u prostorijama Ecole de Medicine i službeno primljen u članstvo Academie Culianaire de FRance. Riječ je o još jednom važnom francuskom priznanju za ovog tehnički kompetentnog chefa, koji je, među ostalim, kuhao i u pariškom Ritzu, i koji je predsjednik hrvatske podružnice ugledne svjetske kuharske organizacije Disciples Escoffier.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.