Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Michelin je obustavio sve aktivnosti u Rusiji. Ove godine nema vodiča za Moskvu

michelin-moskva-g

U priopćenju za javnost koje je objavilo u petak, uredništvo Michelinovog vodiča objavilo je da “zamrzava” sve aktivnosti u Rusiji, uključujući pripreme novog izdanja vodiča za Moskvu.

“S obzirom na ozbiljnost trenutne krize, Michelinovi vodiči morali su donijeti odluku da obustave sve aktivnosti vezane uz preporuke restorana u Rusiji. U tom kontekstu, odlučili smo ne promovirati moskovsku destinaciju. Stoga ove godine neće biti ažuriranja moskovskog izbora, a razvojni projekti za Michelin vodič u Rusiji za sada su zamrznuti.” 

U priopćenju se također objavljuje da su “objavljivanja vezana uz restorane moskovske selekcije na Michelinovim društvenim mrežama, na web stranici i aplikaciji također obustavljena”. U Michelinovom vodiču za Moskvu je 69 restorana.

Rusko-ukrajinska kriza utječe na sve restoranske vodiče i rang-liste. Prije nekoliko dana objavili smo da predsjednik Gault&Millaua Vladislav Skvortsov preko noći napusti vodič,  a World’s 50 Best Restaurants je otkazao godišnju ceremoniju u Moskvi i preselio je u London. Putinova invazija na Ukrajinu nanijela je golemu štetu ruskoj ui ukrajinskoj gastronomskoj sceni u razdoblju kad su obje bile na putu ozbiljne međunarodne afirmacije. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.