Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ako vam se ne da gnjaviti s fermentacijom i scoby hotelima, Cidrani nudi pretplatu na kombuchu u vrećicama

Cidrani je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korištenja fermenata u regulaciji mikrobioma. Jednostavnije, razvijaju fermentirane proizvode koji zbog načina proizvodnje i sastava prirodno poboljšavaju zdravlje kroz povoljan utjecaj na probavni sustav.

Cidrani smo otkrili s njihovim jabučnim octom, jedinim u Hrvatskoj koji se proizvodi s divljim kulturama i redovno ga pijemo s vodom ujutro. Cidrani upravo promovira novi proizvod, kombuchu pakiranu u male vrećice.

Kombucha je čaj fermentiran pomoću simbiotskih kultura bakterija i kvasaca, napitak koji je u zadnjih nekoliko godina postao najveća zvijezda zdrave prehrane. Za sve koji nešto znaju o kombuchi i njenoj proizvodnji kod kuće, Cidrani kombuche zanimljive su prvenstveno zbog praktičnosti.

cidrani-kombucha

Dovoljno je otvoriti vrećicu, kombuchu izliti u čašu vode i može se odmah piti. Nema brige za scobyje, kontrole temperature, pH faktora, kušanja, čekanja, borbe s preraslim kvascima…ničega od uobičajenih radosti fermentiranja kombuche kod kuće. Još jedan Cidranijev pametan potez je što je uveo pretplatu na kombuche. Za određeni mjesečni iznos, na kućnu adresu vam stižu nove zalihe mikro pakiranja kombuche u raznim verzijama.

Ako se želite tek upoznati s benefitima kombuche ili ste odavno fan, Cidranijeva opcija je kvalitetna, ali i praktična jer njihove mikro kombuche, za razliku od staklenih boca i petlitarskih tegli za fermentaciju, možete svugdje nositi sa sobom.

Kombucha je danas golemi biznis, tržište se trenutno procjenjuje na 1,4  milijarde dolara, što možda nije puno u odnosu na neke druge zdrave proizvode ali je impresivno za napitak o kojemu do prije par godina većina kupaca nije ništa znala.

Hrvatsko tržište polako se formira, uglavnom kroz startupe i manje manufakture. Osim kombuche i octa, Cidrani je u suradnji sa zagrebačkim restoranom NAV razvio ocat od kimchija fermentiran u amfori, proizvode i alternativni bezalkoholni pjenušac s brusnicama. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.