Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MICHELIN U NOBILIONU Čuveni Emanuele Scarello iz Agli Amici 8. ožujka otvara seriju gostovanja Michelinovih chefova u Nobilionu u Iki

scarello-nobilion

Emanuele Scarello jedan je od najuglednijih talijanskih  chefova našeg vremena. Njegov restoran Agli Amici u Udinama već godinama ima dvije Michelinove zvjezdice, a u talijanskim se  profesionaim krugovima često raspravlja o tome kad će dobiti treću zvjezdicu.

Hrvatska podružnica Agli Amici otvorena je u Rovinju u ljeto prošle godine: Scarello je u Rovinju dobio Michelinovu zvjezdicu poslije samo dva mjeseca rada. Nobilion, fine dining restoran raskošnog hotela Ikador u Iki, odlučio je ovog proljeća ugostiti chefove hrvatskih Michelinovih restorana.

Prva Michelinova večera iz serije Game of Chefs, Michelin Edition, održat će se u utorak 8. ožujka. Prvu Michelinovu večeru u Nobilionu kuhat će baš Emanuele Scarello.

Slijede Rudolf Štefan i Pelegrini, pa Noel u punom sastavu sa chefom Brunom Vokalom, sommelierom  i suvlasnikom Ivanom Jugom i barmenom Karlom Ferenčakom. Riječ je o apsolutno najjačoj seriji domaćih gostovanja na hrvatskoj restoranskoj sceni ne računamo li, naravno, posebne gastronomske  festivale. Chef Scarello u Nobilionu će pripremiti večeru od sedam slijedova. Spektakularna Scarellova večera u Nobilionu košta 1250 kuna.

Evo menija:

Aperitif 5

selekcija Agli Amici

Koktel od škampa

tartar od škampa, bisque, žumanjak

Grdobina u nijansama crvene

grdobina, nduja, morske trave

Rižoto od haringe

dimljena haringa, morska voda

My Vitel Tone

teleći file, inćuni, kapari

Keks, sorbet s bademima, lychee, radič Rosa di Gorizia

Kolač od jabuke, mliječni sladoled

AGLI AMICI U NOBILIONU

Restoran Nobilion, hotel Ikador, Ika

Utorak, 8. ožujka 2022.

19:00 sati

Cijena 1250 kuna

Rezervacije na: +385 51 20 70 20 ili na web stranici Nobiliona

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.