Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Esplanadi će se 02. ožujka održati prvi postpandemijski En primeur istarskih malvazija

en-primeur-malvazija-2018-kozlovic-mestrovic
Gianfranco Kozlović i sommelier Mario Meštrović

Vinistra ove godine u zagrebačkoj Esplanadi ima dva razloga za slavlje: riječ je o prvom normalnom, postpandemijskom premijernom kušanju mladih istarskih malvazija, i jubilarnom desetom en primeuru. 

Vinistra je ovim formatom kušanja mladih vina malvaziji dala poštavanje i promociju koju ta autohtona sorta zaslužuje, što su brzo prepoznale i druge hrvatske vinske regije. Od 2013. Vinistrin primjer slijedi udruga Graševina Croatica s premijernim kušanjima mladih graševina, a od 2014. Vino Dalmacije.   Ove će se godine pored istarskih malvazija predstaviti i mlade žlahtine, te autohtone sorte bregovite Hrvatske iz berbe 2021.

En primeur kušanja, na kojima se predstavlja potencijal berbe i često otkrivaju nove zvijezde, bit će podijeljena u dva termina. Raniji termin rezerviran je za profesionalce, ugostitelj, sommeliere, vlasnike hotela, a drugi je otvoren za javnost. Predstavljanje mladih malvazija održava se pod pandemijskim mjerama, ulazi se samo s Covid potvrdama i dolazak se mora najaviti na web stranici Vinistre.

Vinistra En primeur 

02. ožujka 2022, Esplanade, Zagreb

13:00 tasting za profesionalce

16:00 tasting za javnost 

povratna kaucija za čašu 50 kuna

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.