Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ĆEVAPI, PIZZA, BIFTEK ILI NEŠTO DRUGO Što najčešće naručujete u restoranima?

restoran-bistro


Među hrvatskim ugostiteljima već godinama vlada čvrsto uvriježeno mišljenje o najprodavanijoj hrani u restoranima, zalogajnicama, roštiljarnama…Ti su podaci uglavnom točni, ali nedostatni.

Vlasnik roštiljarne sigurno zna da prodaje najviše ćevapčića, ali ne zna koliko je to u odnosu na količinu i financijsku vrijednost pizza koje prodaje neka susjedna pizzeria. Vlasnici konvencionalnih restorana kažu da prodaju najviše bifteka, ali se malo dubljim pregledom prometa vidi kako je u nekim klasičnim restoranima najprodavanije jelo burrata koja upravo postaje hrvatski restoranski fenomen; uskoro bi je i Batak trebao uvrstiti na kartu, a veliki restoranski lanac zna što je komercijalno.

Kako bismo stekli bar donekle jasniju sliku o tome što gosti u hrvatskim restoranima zaista često jedu, odlučili smo provesti internetsku anketu. Ako često naručujete dva ili više jela, možete glasati više puta.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.