Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VOM TEHNIKA Novi desert Jordija Roce je oblak koji lebdi nad tanjurom i kiši, a onda nestane

jordi-oblak-g

Iz oblaka od crnih trubača padaju kapi kiše na sladoled od crnih trubača i smreke s crumbleom od crnih trubača, borovih iglica, praha od bora, umakom od cikle i destilatom tla kišnih šuma. Kad obogati sladoled svojim kapima, oblak se raziđe kao pravi proljetni oblak. To je novi spektakularni desert Kišna šuma genijalnog Jordija Roce u restoranu El Celler de Can Roca u Gironi.

Koncept zasigurno neće ostati ograničen na El Celler. Roca desert radi pomoću VOM tehnologije koja omogućava proizvodnju jestivih lebdećih oblaka za restorane koji se mogu raditi od raznih tekućina i kišiti u tanjure zahvaljujući kondenzaciji. 

Roca je tehnologiju razvio s Plat Institutom (Institut za proširenu gastronomiju, dizajn hrane, tehnologiju i održivost). Tekućina se u oblak pretvara pomoću helija, što omogućava kreiranje velikih lebdećih oblaka. VOM se primjenjuje pomoću lijepo dizajniranog kita koji dolazi s različitim dodacima i može se koristiti u kuhinji i sali. Roca je tehnologiju prvi put predstavio na Madrid Fusionu, s desertom Duša kakaa, ali njegov oblak od infuzije kakaa tada nije lebdio, pao je u tanjur. Kišna šuma prvo je jelo na restoranskom meniju koje predstavlja ovu tehnologiju u usavršenoj fazi, prekrasnim poetičnim desertom u kojem Roca graciozno koristi novu tehniku kako bi podcrtao koncept jela.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.