Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Decanter je Benvenutijev San Salvatore Muškat iz 2015. proglasio offbeat vinom godine s 97 bodova

decanter-benvenuti-1

Svake godine kritičari Decantera među najbolje ocijenjenim vinima na Decanterovim Svjetskim vinskim nagradama izdvajaju najzanimljivija i svoje favorite, u kategorijama klasičnih, offbeat i vina koja predstavljaju posebno dobru vrijednost za novac. Benvenutijev San Salvatore Muškat iz 2015. ove je godine proglašen offbeat vinom godine, s 97 bodova.

Riječ je zanimljivoj i sve popularnijoj kategoriji koja obuvhaća netipična, “idiosinkratična, karakterna i fascinantna” vina snažnog identiteta koja su Decanterove kritičare “držala na vrhovima prstiju” kako je to napisala jedna od sutkinja Master of Wine Michelle Cherutti-Kowal. Vina u ovoj kategoriji napravljena su od neuobičajenih sorti, specifičnim metodama, dolaze iz manje poznatih regija ili su naprosto fenomenalna a još neotkrivena. 

benvenuti-san-salvatore

Među više od 400 nominiranih vina Benvenuti San Salvatore Muškat 2015. izdvojen je među najbolje ocijenjenim vinima u svim kategorijama, skupa s Dom Perignonom iz 2008, Argyrosovim Cuveeom Monsignori sa Santorinija, Il Maronetto Brunellom i Torbreckovim Descendantom.

“Zlatna jantarna boja, prekrasno koncentriran na nosu sa snažnim aromama breskve, manga, korice naranče, ružine vodice, sušenih marelica, šumskog meda i samo naznakom morske soli. Raskošna tekstura, slatko i bogato s tonama koncentriranog voća”, napisala je o Benvenutijevom vinu Caroline Gilby MW.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Decanter je Benvenutijev San Salvatore Muškat iz 2015. proglasio offbeat vinom godine s 97 bodova

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min