Esplanade je bila najveća senzacija ovogodišnjeg Adventa. Najbolji hrvatski hotel na Fuliranju, koje se ove godine održalo na njihovoj terasi Oleander, otvorio je senzacionalnu kućicu s fine dining izvedbama bakalara, quichea, kroketa s pršutom i paškim sirom, šnenokli i, naravno štrukli. Esplanade je na Fuliranju prodala nevjerojatnih pet tisuća štrukli.
Nakon tog niza, posvetili su im cijeli siječanj. “Štrukle poslužujemogostima na doručku uz ostale domaće proizvode poput drniškog pršuta, paškog sira, domaćih čvaraka, maslinova ulja i lokalnog pjenušca s Plešivice,” kaže chefica Ana Grgić Tomić, “Oni su dio gotovo svakog važnijeg događaja i cateringa, a nezaobilazni su na gala svečanostima i vjenčanjima. Ipak, najjaču poveznicu s ovim specijalitetom ima kultni Le Bistro.”
U Le Bistrou od 6. do 31. siječnja štrukli će biti dio posebne ponude, po vrlo popularnim cijenama od 120 kuna za dvije porcije. Štrukle su u Esplanadi prvi put napravili 1951. godine, s idejom da se gostima i stranim uzvanicima na gala svečanostima ponudi nešto izvorno i atraktivno. Iako su jedno od najjednostavnijih hrvatskih jela, ili možda baš zato, štrukli su do danas jedan od omiljenih suvenira Zagreba i okolice i potpisno jelo Esplanade.
U Esplanadi štrukle uvijek rade ručno, tradicionalnim tehnikama od razvlačenja tijesta do rezanja tanjurom, i prodaju ih u restoranu, u dostavi i smrznute da ih možete dovršiti kod kuće. U ovogodišnjoj siječanjskoj ponudi u Esplanadinim štruklama možete uživati po 30 posto nižoj cijeni.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.