Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Esplanade je na Fuliranju prodala 5000 štrukli. Sada u hotelu možete dobiti dvije porcije za 120 kuna

esplanade-strukle-1

Esplanade je bila najveća senzacija ovogodišnjeg Adventa. Najbolji hrvatski hotel na Fuliranju, koje se ove godine održalo na njihovoj terasi Oleander, otvorio je senzacionalnu kućicu s fine dining izvedbama bakalara, quichea, kroketa s pršutom i paškim sirom, šnenokli i, naravno štrukli. Esplanade je na Fuliranju prodala nevjerojatnih pet tisuća štrukli.

esplanade-strukle

Nakon tog niza, posvetili su im cijeli siječanj. “Štrukle poslužujemogostima na doručku uz ostale domaće proizvode poput drniškog pršuta, paškog sira, domaćih čvaraka, maslinova ulja i lokalnog pjenušca s Plešivice,” kaže chefica Ana Grgić Tomić, “Oni su dio gotovo svakog važnijeg događaja i cateringa, a nezaobilazni su na gala svečanostima i vjenčanjima. Ipak, najjaču poveznicu s ovim specijalitetom ima kultni Le Bistro.”

esplanade.strukle-2

U Le Bistrou od 6. do 31. siječnja štrukli će biti dio posebne ponude, po vrlo popularnim cijenama od 120 kuna za dvije porcije. Štrukle su u Esplanadi prvi put napravili 1951. godine, s idejom da se gostima i stranim uzvanicima na gala svečanostima ponudi nešto izvorno i atraktivno. Iako su jedno od najjednostavnijih hrvatskih jela, ili možda baš zato, štrukli su do danas jedan od omiljenih suvenira Zagreba i okolice i potpisno jelo Esplanade.

U Esplanadi štrukle uvijek rade ručno, tradicionalnim tehnikama od razvlačenja tijesta do rezanja tanjurom, i prodaju ih u restoranu, u  dostavi i smrznute da ih možete dovršiti kod kuće.  U ovogodišnjoj siječanjskoj ponudi u Esplanadinim štruklama možete uživati po 30 posto nižoj cijeni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.