Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

BIRAMO MLADOG CHEFA GODINE Marko Jantolek iz Matrixa 15 je mjeseci učio posao kod Gorana Kočiša u Noelu

mladi-chef-jantolek.g

Matrix je gastronomski kompleksniji od većine zagrebačkih restorana otvorenih u zadnjih nekoliko mjeseci. Na Matrixovu meniju nalazi se čak i čuveno Arpegeovo jaje, potpisno jelo genijalnog Alaina Passarda. Golub se poslužuje s foie gras i uljem od lješnjaka, dok se sir iz Kumparičke udružuje s ciklom u jednom od zanimljivijih zagrebačkih vegetarijanskih jela. Iza ovako ambicioznog jelovnika stoji mladi chef Marko Jantolek.

Jantolek 2013. je završio Ugostiteljsko-turističku školu u zagrebačkim Utrinama. Zatim je radio u nekoliko gastronomski manje važnih lokala, poput Gladnih očiju i Ribice i tri točkice, da bi ga Goran Kočiš, bivši chef i suvlasnik Noela, 2017. doveo u jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom.

jantolek-jelo

Jantolek je u Noelu kuhao petnaest mjeseci, a utjecaj rada u fine dining restoranu s vrhunskim mentorom kao što je Kočiš, evidentan je u Matrixovim menijima. Po odlasku iz Noela, Jantolek je prvo bio sous chef, a zatim glavni chef bistroa Pod zidom. U projektu Matrix sudeluje od prvog dana.

Uredništvo Kulta Plave Kamenice bira Mladog chefa godine kako bismo u široj javnosti afirmirali talentirane, nedovoljno poznate kuhare koji bi vrlo brzo mogli postati značajni protagonisti hrvatske restoranske industrije.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

BIRAMO MLADOG CHEFA GODINE Marko Jantolek iz Matrixa 15 je mjeseci učio posao kod Gorana Kočiša u Noelu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min