Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OBJAVLJUJEMO REZULTATE IZBORA ZA RESTORAN GODINE Osmo mjesto osvojio je rovinjski Monte sa 62 boda, a sedmo dubrovački 360 sa 64 boda

restoran-godine-instagram-8-7

Ove je godine, moramo još jednom ponoviti, biranje Restorana godine bilo najneizvjesnije i nauzbudljivije dosad. O tome svjedoče i male razlike u broju bodova među restoranima koji su zauzeli prvih deset mjesta.

Četrdesetak profesionalaca iz hrvatske restoranske industrije koji su sudjelovali u izboru, svoje su glasove raspodijelili između čak 28 restorana, što je uvjetovalo male razlike unutar deset prvoplasiranih. Danas objavljujemo tko je zauzeo osmo i sedmo mjesto. I tu su razlike ekscentrično male.

8. Monte, Rovinj, 62 boda

monte-plate

Monte je, podsjetimo, prvi hrvatski restoran koji je osvojio Michelinovu zvjezdicu. Monte već petu godinu zaredom s lakoćom brani zvjezdicu. Monte je prvorzredni hedonistički restoran, s modernim i ugodnim kuhanjem, lijepim prezentacijama, veoma dobrim servisom i senzacionalnim ambijentom na vrhu starog Rovinja, blizu katedrale. Ali, unatrag par godina kuhanje postaje bitno ambicioznije, što je svakako dobro. Monte sasvim sigurno zaslužuje mjesto u elitnoj skupini hrvatskih restorana.

7. 360, Dubrovnik, 64 boda

360-terasa-dubrovnik

Dubovački 360 po mnogočemu podsjeća na Monte. Radi se o još jednom hedonističkom Michelinovom restoranu, s vrlo visokom tehničkom razinom kuhanja i lijepim prezentacijama. 360 je smješten na atraktivnijoj lokaciji od Montea; s njegovih se stolova vidi cijeli stari Dubrovnik. No, 360 se bitno razlikuje od skoro svih restorana na ovoj listi, po fenomenalnoj vinskoj karti koja sadrži niz velikih svjetskih vina. Dubrovnik je, budimo realni, jedna od sasvim rijetkih hrvatskih destinacija gdje se mogu prodavati vrhunski burgundci i najbolji bordeauxi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.