Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

STIGLI SU REZULTATI ZA IZBOR RESTORANA GODINE 2021 Deseto mjesto osvojio je Noel s 54 a deveto Mano sa 60 bodova

restoran-godine-2021-10-9

Od danas objavljujemo rezultate izbora za Restoran godine. Ove je godine u izboru sudjelovalo  četrdesetak profesionalaca iz restoranske industrije, koji su mogli glasati za pet restorana: prvoplasirani dobiva 10 bodova, drugi 8, treći 6, četvrti 4, a peti 2 boda.

Naši su birači glasove raspodijelili na čak 28 restorana, što samo govori o snažnoj konkurenciji kao i o vitalnosti hrvatske gastronomije. Kult Plave Kamenice svaki će drugi dan do Božića objavljivati rezultate za deset prvoplasiranih restorana, od desetog do prvog mjesta. 

10. Noel, Zagreb, 54 boda 

noel-1
noel-tim

Jedini zagrebački Michelinov restoran tijekom lockdowna morao se prilagođavati zahtjevima tržišta, pa je svojedobno bio uveo i bistronomsku ponudu. No, od jeseni Noel je ponovo restoran kreativne visoke kuhinje, a chef Bruno Vokal, suvlasnik i sommelier Ivan Jug i miksolog Karlo Ferenčak zadnjih su nekoliko mjeseci u velikoj formi. Noel je ove godine uspio obraniti Michelinovu zvjezdicu, čime je ostvario strateški cilj.

9. Mano, Zagreb, 60 bodova

mano
mano-1

Chef Matija Bogdan jedan je od najkompetentnijih profesionalaca u hrvatskoj restoranskoj industriji. Mano je izvrstan suvremeni konzervativni restoran s besprijekornim kuhanjem, jakim okusima i lijepim čistim prezentacijama. Meni bi se vjerojatno trebao češće mijenjati, a servis bi valjalo podići na razinu kuhanja. No, chef Bogdan doslovno je preporodio Mano, koji se prije njegova dolaska opasno  približavao prosječnosti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.