Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KATASTROFALNA POPLAVA Bujica uništila legendarni restoran Brajlović na Ilidži

brajlovic

Od uvijek prepune ljetne bašte restorana Brajlović na Ilidži u kantonu Sarajevo, ostao je samo natpis i kostur tende. Nakon velike kiše u petak ujutro izlila se rijeka Željeznica i stvorila bujicu koja je uništila niz lokala, među njima i jedan od najpoznatijih, piše Dnevni Avaz.

Restoran Brajlović bio je jednako poznato po biftecima zbog kojih su se na Ilidži čekali redovi. i po osebujnom vlasniku Seji Brajloviću On je bosanske portale zadnji put punio ovoga proljeća, kad se usred lockdowna pred njegovim restoranom stvorila ogromna gužva pa su ga kritizirali zbog širenja covida.

Gužva se stvorila jer je Brajlović videom na društvenim mrežama najavio da će besplatno dijeliti meso koje je kupio za restoran ali ga zbog naglog proglašenja lockdowna nije mogao potrošiti. To nije bila prva takva Brajlovićeva akcija. Mjesec dana kasnije, lokalnim taksistima podijelio je po 50 maraka da bi besplatno vozili ljude između Ilidže i Baščaršije. Jednoj je gošći restorana kupio invalidska kolica.U lipnju na Svjetski dan komunalaca priredio je ručak za sve radnike Javnog komunalnog preduzeća Ilidža, i tako iz mjeseca u mjesec.

Kada mu je bujica jutros uništila restoran, Brajlović, koji je trenutno u Nizozemskoj, u svom je stilu komentirao: “Vodom došlo, vodom otišlo. Šta je tu je, valjda se neće previše zakomplikovati.”.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.