Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SRDAČNO PREPORUČUJEMO Vincekova makovnjača s 55 posto maka i maslacem slastičarsko je iznenađenje jeseni

Nikad nismo voljeli ni respektirali Vincekove kolače. Uvijek su bili prepuni margarina i drugih trećerazrednih sastojaka, ne baš pedantno dizajnirani i k tome još žestoko preslatki. Utoliko nas je makovnjača koju smo danas kupili kod Vinceka u Zvonimirovoj, jako ugodno  iznenadila.

Vincekova makovnjača signalizira da bi se ovaj lanac slastičarni mogao napokon usmjeriti prema kvalitetnim proizvodima. Vincekova makovnjača sadrži čak 55 posto maka, što je neobično i pohvalno za hrvatske standarde masovnih kolača.

Nadalje, dizano tijesto nije napravljeno s margarinom nego s maslacem. Nadamo se da će Vincek i u većini drugih svojih kolača margarin zamijeniti maslacem; margarin naprosto nije masnoća za kolače.

Osim maslaca i puno maka, Vincekova makovnjača sadrži grožđice i rum, baš kako to nalažu običaji zagrebačke građanske kuhinje.

Ne treba, naravno, posebno naglašavati da su makovnjače i orehnjače omiljeni zagrebački kućni kolači u vrijeme blagdana Svih svetih.

Vincekova je makovnjača nažalost i dalje opasno preslatka. Ali je definitivno nešto najukusnije što smo probali u toj slastičarni. Štruca od 550 grama košta 50 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.