Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Burger King je u Madridu otvorio svoj prvi 100% vegetarijanski restoran

vurger-king

Ovoga je tjedan Burger King promijenio logo na Twitter profilu. Sve je isto, osim što je znak zelen i na njemu umjesto Burger King piše Vurger King.  Zbunjeni korisnici ubrzo su dobili objašnjenje. Burger King je u Madridu otvorio svoj prvi 100 % vegetarijanski lokal na svijetu.

“Želimo se obratiti ljudima koji svoju prehranu temelje na proizvodima od povrća i onima koji jedu meso ali žele smanjiti konzumaciju,” rekao je Borja Hernández de Alba, generalni direktor Burger Kinga za Špa njolsku i Portugal. 

Na jelovniku će biti vegetarijanska verzija Whoppera, vegetarijanski nuggets i Long Vegetal inspiriran Long Chickenom, s imitacijom piletine napravljenom od soje i pšenice. 

Burger King će svoje proizvode označavati slovom V, po kojemu će gosti moći znati da sastojci nisu bili ni u kakvom dodiru s mesom i da su kvalitetni. Lokal u Madridu je još eksperimentalni poduhvat, ali činjenica da je veliki lanac poput Burger Kinga otvorio potpuno bezmesni restoran, puno govori o trendovima prehrane.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.