Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

6. RAISE THE BAR KONFERENCIJA Oporavak ohrabruje, ali trendovi koje je donijela pandemija zahtijevaju trajnu prilagodbu

djurasevic

U ponedjeljak je u Zagrebu održana šest konferencija Raise the Bar, koju organizira Coca-Cola HBC Hrvatska. Na konferenciji posvećenoj razvoju ugostiteljstva, ove godine teme su bile izvrsna turistička sezona, promjene trendova koje je donijela pandemija, radna snaga i inovacije.  

Naglašeno je kako će se HoReCa sektor i povezane industrije morati i dalje prilagođavati promjenama koje je donijela pandemija, jer su gosti zadržali navike češćeg sjedenja na terasama i traže veće, otvorene prostore i lokale koji mogu zadovoljiti više njihovih potreba u danu, od doručka i kave do večernjih izlazaka i poslovnih sastanaka.  

“Trendovi koje je donijela pandemija tu su da ostanu. Sve nas ohrabruje brzi oporavak sektora ugostiteljstva i nadamo se nastavku pozitivnih trendova,” rekla je na konferenciji Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju. “Kao i prethodne četiri godine, cilj šeste po redu konferencije Raise the Bar je da, uz podršku domaćih i stranih stručnjaka, a u suradnji s našim kupcima i partnerima, istražimo i donesemo nove koncepte promišljanja za budućnost i poslovne modele koji će odgovoriti na nove zahtjeve potrošača i tržišta. Coca-Cola HBC Hrvatska svoju ulogu i dalje vidi u doprinosu unapređenju kvalitete obrazovanja radne snage u sektoru gastronomije i ugostiteljstva, što i činimo zadnje tri godine kroz svoju stratešku platformu Raise the Bar,  koju nastavljamo uz potporu Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva znanosti i obrazovanja“, Na konferenciji su govorili i chef splitskog restorana Kinoteka Marko Đurašević, glavni barmen moskovskog Insider Bara Andrej Bolšakov i Igor Gudac.  

Raise the Bar je strateška platforma Coca-Cole HBC Hrvatska koja od 2019. godine kroz akademiju i niz inicijativa radi na podizanju kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Uz konferenciju, projekt obuhvaća besplatnu edukaciju za konobare, bariste i barmene, stipendije za kuhare, slastičare i osoblje za posluživanje te suradnju s regionalnim centrima kompetentnosti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.