Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

RENE REDZEPI Pitaju me kakav je osjećaj kad dobiješ treću zvjezdicu. Evo ovakav

Svi me pitaju kakav je osjećaj kad dobiješ treću zvjezdicu, napisao je chef Nome Rene Redzepi na svom Instagram profilu ispod objave u kojoj je umontirao svoje lice u figuru Michelinove maskote. Noma je jučer nakon 18 godina rada i više od desetljeća koliko drži dvije Michelinove zvjezdice (plus četiri titule najboljeg restorana na svijetu u izboru World’s 50 Best Restaurants) u nivom izdanju Michelinova vodiča za skandinavske zemlje napokon dobila treću zvjezdicu. Bil je to vjerojatno najduže očekivana treća zvjezdica u modernoj povijesti Michelina. 

“Ovo je jedna od najviših na planina za svladati u svijetu restorana,” napisao je na Instagramu Redzepi nakon što je vijest objavljena, “Prvo čega sam se sjetio kad sam čuo vijest bili su svi ljudi koji su prošli kroz Nomu u posljednjih 18 godina: stotina kuhara i konobara, stažista i perača posuđa koji su bili bitni elementi ove lude slagalice koju smo sastavili. I, naravno, ova je vijest izravan rezultat izvanrednog tima koji danas radi u Nomi. Neki od najgladnijih, najtalentiranijih, najposvećenijih badasses koje sam ikad imao zadovoljstvo upoznati. Upravo smo završili ljetnu sezonu, pa je tim razasut po cijelom svijetu i uživa u zasluženom odmoru, ali želim da svi znate koliko ste zaista posebni. Uživajte u ovom trenutku, gdje god bili. Uspjeli smo, jebote! Koliko god volio ove tri zvjezdice, jedina zvijezda koja nam stvarno treba je ona koja nas svako jutro budi. Meni i cijeloj Nominoj obitelji sunce će sutra puno jače svijetliti. U ovim čudnim i izazovnim vremenima, svi bismo trebali uživati ​​u svakoj zraci svjetla koju pronađemo,” poručio je Redzepi u postu koji je zasula lavina čestitki najvećih svjetskih chefova i Nominih fanova.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

RENE REDZEPI Pitaju me kakav je osjećaj kad dobiješ treću zvjezdicu. Evo ovakav

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min