Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Merlot iz 2017. jedan je od najboljih Korlata do danas

korlat-merlot-2017-g

Nismo bili osobiti obožavatelji Korlat Merlota. Više su nam se sviđali sočni Syrah s visokim kiselinama i opako strukturirani Cabernet sauvignon, s vrlo mnogo tanina. No, Korlat Merlot iz 2017. kojeg smo jučer probali, natjerao nas je da promijenimo mišljenje.

Korlat Merlot iz 2017. iznimno je ozbiljno i kompleksno vino, koje ne igra na prvu loptu tipičnu za većinu hrvatskih merlota, dakle na intenzivnu voćnost i voćno alkoholnu slatkoću.

korlat-merlot-2017-ID

Korlat Merlot iz 2017. počinje neobičnim herbalnim nijansama, koje definiraju vino; zatim slijede crno i crveno voće, intenzivno ali prigušeno kao truba sa sordinom, da bi se tek na kraju bouqueta osjetili tragovi crne čokolade. Okusi prate arome, s tim da su tamno ljetno voće i tamna čokolada nešto naglašeniji. Vino je već sad prilično zaokruženo, s dosta zrelih, fino granuliranih tanina.

Korlat Merlot iz 2017. vino je koje se može pohvaliti složenom i skladnom arhitekturiom bouqueta, i okusa i teksture. Ono je neobično precizno, puno autoriteta, vibrantno i zapravo fenomenalno za svoju cijenu. Ocijenili smo ga širim rasponom nego što to uobičajeno radimo, jer ne znamo kako će se razvijati budući da ovakav merlot s Korlata još nismo probali.

Gastropreporuka Goveđi obrazi, pašticada, boeuf bourguignon, Welllington, janjeći kotleti, zreli parmezan, zreli paški sir

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.