Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Budweiser je na obje lokacije uveo janjetinu s ražnja za 250 kuna po kilogramu

Popularna pivnica i roštiljarna Budweiser nastavlja se mijenjati. Kad smo jutros prošli kraj Budweisera, na crnoj ploči s dnevnim jelima vidjeli smo natpis; NOVO! Janjetina s ražnja 250 kuna/kg. Budweiser peče janjetinu na obje lokacije, u Heinzelovoj i na Trešnjevci. Janjetina se zasad prodaje samo vikendom.

Budweiserova je odluka logična jer je janjetina, kako svi znamo, jedno od najpopularnijh hrvatskih restoranskih jela, koje ima stratešku prednost da se ne može replicirati kod kuće jer naprosto nemate ražanj. Osim toga, Budwesier se vikendima iz zalogajnice za zaposlene u okolnim uredima i radionicama pretvara u obiteljski restoran, pa je logično da nudi tipičnu obiteljsku hranu za dijeljenje kao što je pečena janjetina.

Janjetina cijenom izlazi iz Budweiserovih okvira, no još je uvijek stotinjak kuna jeftinija nego u Okrugljaku, što znači da ova ultrapopularna pivnica zadržava demokratski karakter. Osim toga, Budweiser ima dobra iskustva s prodajom bifteka koji je gotovo jednako skup kao u većini zagrebačkih restorana srednjeg i višeg ranga (150 kuna), ali se svejedno solidno prodaje.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Budweiser je na obje lokacije uveo janjetinu s ražnja za 250 kuna po kilogramu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min