Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sve europske zemlje koje su uvele covid propusnice za restorane i barove

restoran

Francuski predsjednik Emmanuel Macron antagonizirao je dobar dio francuske restoranske scene novim mjerama, posebno onom koja nalaže provjeru covid propusnica u restoranima i barovima. Francuska je jedna od zadnjih europskih zemalja u nizu koje pojačavaju pritisak na ugostitelje u nastojanjima da smanje četvrti pandemijski val.

Prva je bila Danska, koja je još u travnju uvela obvezne covid propusnice za ulazak u restorane i barove. Da biste dobili rezervaciju u Nomi sada morate pokazati covid propusnicu ili negativan PCR test. Slična je situacija u Austriji, gdje se u hotele, restorane i noćne klubove ulazi samo s negativnim testom ili potvrdom o cijepljenju. U Latviji covid propusnicu zahtijevaju za koncerte, kina, kazališta i restorane koji rade u zatvorenim prostorima.

Na Cipru je traže u svim zatvorenim prostorima, uključujući crkve. Necijepljeni mogu dobiti SafePass s negativnim testom ne starijim od 72 sata, a mogu ga dobiti i cijepljeni jednom dozom ili oni koji su preboljeli covid u zadnjih šest mjeseci.  Luksemburg je uveo neku vrstu hibridnih mjera. Ugostitelji sami biraju kako će kontrolirati goste. Oni koji žele primjenjivati CovidCheck, puštaju samo goste s covid propusnicama, testirane ili one koji su preboljeli covid. Takvi gosti nemaju nikakvih ograničenja, dok ostali moraju primjenjivati protupandemijske mjere. Neke njemačke pokrajine dopuštaju ugostiteljima da od gostiju traže covid potvrde, u Portugalu je istu mjeru uvelo 60 komuna s visokom stopom zaraze, a u Irskoj je vlada najavila ponovno otvaranje lokala samo uz kontrole covid propusnica, testova ili dokaza o preboljenju covida. U Grčkoj do kraja kolovoza važi mjera da u ugostiteljske objekte u zatvorenom smiju ući isključivo gosti s potvrdama o cijepljenju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.