Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U zagrebačkom Avant Gardenu, vodećem gradskom prostoru za evente, idući se tjedan održava festival Weekend destinacije,sa Slavonijom u glavnoj ulozi

gin-gourmet-avant-garden

Paralelno s odlaskom, nadamo se defintivnim, epidemije covida19, zahuktava se sezona gastronomskih, turističkih i vinskih festivala. Pa se tako u Avant Gardenu na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru u iduća dva tjedna održavaju dva prilično zanimljiva festivala.

Riječ je Weekend destinacijama i o Wine Experienceu. Weekend destinacije posvećene su turizimu Slavonije i Baranje. U organizaciji zagrebačkih Weekend deatiancija sudjeluju turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Požeško- slavonske županije, Brodsko posavske županije. Osječko-baranjske županije te Vukovarsko srijemske županije.

Sve su te turističke zajednice udružene u Slavonski turistički klaster. Slavonija je, nema nikakve sumnje, najpotentnije turističko područje kontinentalne Hrvatske. Slavonija je očaravajuća i fenomenalna, od kutjevačkih vinograda, preko fruškogorskih brežuljaka, do Kopačkog rita koji spada u najljepše parkove prirode u ovom dijelu Europe.

Važno je, međutim, istaknuti i da je urbana Slavonija jednako privlačna kao i ruralna Slavonija. Osijek se ubraja među naljepše povijesne gradove u Hrvatskoj i sam po sebi predstavlja uzbudljivo city break odredište.

Govorimo li o vinima, Slavonija, Baranja i Ilok spektakularne su vinogradarske zone s vrlo mnogo izvrsnih, međunarodno nagrađenih vina, dok se preporod slavonsko baranjske gastronomije odvija u znaku crne slavonske svinje, jedne od najplementijih svinjskih pasmina u Europi.

Treba, nadalje, podsjetiti da je slavonska gastronomska scena Hrvatskoj dala zaista iznimne chefove poptu Gorana Kočiša (ex Noel) i Tomice Đukića, službenog kuhara hrvatske nogometne reprezentacije.

Slavonija je danas definitivno privlačnija od više destinacija ja Jadranu. Samo je je treba upoznati. Weekend destinacije posvećene Slavoniji i Baranji održavaju se od idućeg četvrtka do subote u zagrebačkom Avant Gardenu.

U četvrtak festival počinje u 17 sati, a u petak i subotu u 15 sati. Vremenska je prognoza zasad dobra. Wine Expereince, koji ćemo psoebno najaviti, počinje sedam dana kasnije, 10. lipnja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.