Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Madirazzin Rose dosad je možda najradikalniji pet nat proizveden u Hrvatskoj

madirazza-pet-nat-rose-g

Madirazza iz Potomja polako se pretvara u omiljeni zagrebački brand. Dingač Nobile iz 2008. godine, koji je prilično skup, ušao je tako i na vinski kartu Izakaye, restorana koji je uglavnom stalno pun i čiji vlasnik gotovo nikad ne drži vina koja se dobro ne prodaju.

Učvršćivanju visokog komercijalnog statusa ove velike pelješke obiteljske vinarije svakako će pomoći i pet nat Rose. Madirazza proizvodi četiri pet nata, od kojih nam se donedavno najuspjelijim činio onaj od rukatca. No, prije par dana probali smo Madirazzin pet nat rose, koji je senzacionalno radikalan.

Ovaj rose ima boju gustog, svježe napravljenog soka od jagoda, doslovno vrišti kiselinama, reskošću i bogatim primarnim aromama bobičastog voća.  Madirazzin pet nat Rose nije elegantan. Naprotiv, on ostavlja snažan dojam divljeg i spontanog. Ali je u tom svom divljem, žestokom  karakteru posve neodoljiv.

Najbolje ga je piti samog, kad se temperatura napokon popne na svoje prirodne sezonske vrijednosti, pa je utoliko jako podesan za barove i kafiće. Madirazzini pet nati, kao i druga njegova teže dostupna vina, u Zagrebu se prodaju u Vivatovin vinotekama (neke linije Madirazzinih  vina mogu se naći i u supermarketima).

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.