Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Može li se ljude koji su tulumarili u kući kraj Sinja smatrati idiotima? Ne samo da može, nego i mora

policija

U zaseoku Jagnjići kraj Sinja održana je vjerojatno najgluplja proslava Uskrsa u ovom dijelu Europe. U jednoj se kući, naime, okupilo oko tristo ljudi, a policija kaže da je ispred kuće bilo parkirano stotinjak automobila.

Kad je policija intervenirala da prekine party i rastjera sudionike tog ultrabedastog nejavnog okupljanja, netko iz mnoštva policajce je gađao bocom.

No, to je tek tipični nasilnički folklor. Važne su sljedeće činjenice. Prvo, Spltisko-dalmatinska županija bilježi golemu incidenciju, jednu od najvišh u Hrvatskoj. Splitski liječnici iz dana u dana upozoravaju da se stanje pogoršava. Sve je više ljudi na respiratorima, što znači da će uskoro biti sve više umrlih.

Drugo, zabava kraj Sinja, kojoj je Uskrs naravno bio samo izgovor, održavala se u zatvorenom prostoru. Dakle, usred trećeg vala epidemije netko se sjetio organizirati tulum u zatvorenom prostoru, a na taj je tulum došlo oko tri stotine ljudi.

Treće, gotovo je sigurno da će dio sudionika tog nesretnog “uskršnjeg”partya prenijeti virus, koji su po zakonu vjerojatnosti ondje morali pokupiti, članovima svojih obitelji, prijateljima, znancima, kolegama s posla.

Što znači da će se virus još više širiti, i da ćemo u Spltisko-dalmatinskoj županiji uskoro imati još veći broj zaraženih i prepune bolnice. Ne treba isključiti mogućnost da netko umre zbog partya u selu Jagnjići kraj Sinja.

Može li se organizatore te navodne blagdanske zabave, kao i stotine njihovih gostiju, smatrati apsolutnim idiotima? Ne samo da može, nego i mora. 

Njihovo ponašanje pleše po tankom rubu ubojstva iz nehata. O ekonomskim posljedicama ovog eskcesa, koji će povećati broj zaraženih pa tako i pojačati argumente za totalni lockdown u Dalmaciji, ne treba ni govoriti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.