Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KAKO PONOVNO OTVORITI RESTORAN Joe Bastianich pokrenuo je online tečajeve za restoratere

bastianich

Zove se Bastianich metoda i reklamira se “čarobnom formulom” profitabilnosti slavnog restoratera. Joe Bastianich pokrenuo je online tečajeve za restoranske profesionalce kojima, kako kaže, želi podržati poduzetnike, restorane, kuhare, konobare i sve koji žele nastaviti raditi u restoranskom sektoru nakon pandemije.

Joe Bastianich, sin legendarne istarsko-američke chefice Lidie Bastianich koji je početkom 90-tih posao tradera na Wall Streetu zamijenio restoranskim biznisom, jedan je od najpoznatijih američkih restoratera. Vodi restoransku grupu s 20 restorana izraslu iz njujorškog restorana Babbo koji je otvorio s Mariom Batalijem (izbacio ga je iz posla nakon afere sa seksualnim zlostavljanjem zaposlenica), suosnivač je Eatalyja, međunarodna zvijezda franšize MasterChef, autor nekoliko knjiga i promotor svoje specifične metode za razvoj profitabilnog ugostiteljskog biznisa.

Prve epizode poučavaju profesionalce kako ponovno otvore restorane nakon lockdowna. Prema Bastianichu, “s cjepivima će se vratiti optimizam i želja za okupljanjem i slavljem.” U nekim dijelovima svijeta optimizam se već vraća. Nakon što su procijepili pola stanovništva, restorani i barovi su ponovno puni, povjerenje se vraća i u New Yorku gdje je nedavno dopušteno i otvaranje unutarnjih prostora lokala.

Uvjeren da će se industrija do svibnja ili lipnja vratiti u prividnu normalu, Bastianich smatra da je idućih nekoliko mjeseci ključno za pripremu, kako bi se izbjegli pogrešni koraci i gubici. 

Video tečajevi Metodo Bastianich podijeljeni su u deset epizoda. Prva je emitirana u petak a cijeli program trajat će do 5. travnja.  Među temama su upravljanje kuhinjom i osobljem, upravljanje programom pića i osnovna načela profitabilnih restorana. Cijene se kreću od 500 do 2800 eura, najviša cijena uključuje i Bastianichev osobni konzalting. Bastianich je tečajeve pokrenuo na temelju vrlo popularnih videa koje je tijekom lockdowna objavljivao na svom Facebook profilu.

U plaćenom programu osim Bastianicha sudjeluju neka od najvećih imena talijanskog restoranskog biznisa Oscar Farinetti (Eataly, slow food pokret), Massimo Bottura (Osteria Francescana), Marco Reitano (La Pergola, jedan od vodećih talijanskih sommeliera), Cristina Bowerman (chefica, modernizatorica rimske fine dining scene), Antonino Cannavacciuolo (chef, dvije Michelinove zvjezdice, jedna od najvećih talijanskih zvijezda), Silvio Campara (ekspert iz industrije luksuza, komercijalni direktor venecijanskog Golden Goosa), Umberto Montano (osnivač koncepta Mercato Centrale), Alessandra Grillo (talijanska mega-influencerica) i Tommaso Mazzanti (koji je obiteljski lokal Antico Vinaio u Firenci pretvorio u globalnu web senzaciju i turističku destinaciju).

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.