Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chardonnay sur Lie Jasne Antunović na Mundus Vini osvojio je zlatnu medalju i nagradu za najbolje hrvatsko bijelo vino

antunovic-chardonnay-sur-lie-g

Ovih se dana objavljuju nagrade s velikog međunarodnog natjecanja Mundus Vini. Zlatnu medalju i posebnu titulu za najbolje hrvatsko bijelo vino na ovogodišnjem Mundus Vini osvojila je erdutska vinarka Jasna Antunović Turk, za Chardonnay sur Lie Grand Selection iz 2017. godine.

Radi se o moćnom, bogatom, putrastom vinu u kojem je utjecaj sur liea i hrasta balansiran dobrom kiselinom, ugodnom mineralnošću i vrlo zrelim voćem. Zanimljivo je kako su suci na Mundus Vini kroz kotač aroma pokazali sve sadržaje ovog veoma dobrog chardonnaya.

antunovic-chardonnay-sur-lie

Gospođa Antunović Turk zlatnom je medaljom na Mundus Vini ponovo pokazala kontinuitet kvalitete njenih vrhunskih vina. Podsjetimo, Graševina Premium Jasne Antunović Turk svojedobno je osvojila platinastu medalju na Decanterovim Svjetskim nagradama, što do danas ostaje jedan od najvećih međunarodnih uspjeha hrvatskih suhih graševina.

Uspjesi Jasne Antunović Turk mogli bi pozitivno utjecati na dizanje opće kvalitete vinogradarstva i vinarstva u Erdutskim vinogorju, koje ima sjajan ali zasad uglavnom nerealiziran potencijal.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.