Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Michelin je danas na Eiffelovu tornju dodijelio nove zvjezdice za Francusku

michelin-francuska-2021

U ponedjeljak popodne u restoranu Jules Verne na Eiffelovu tornju u Parizu, održana je virtualna svečanost dodjele novih Michelinovih zvjezdica za Francusku. Uredništvo Michelina Eiffelov toranj odabralo je kao simbol. Zbog većeg dijela godine koji je francuska restoranska industrija provela u lockdownu, mnogi su se pitali koliko uopće ima smisla izdavati vodič za 2021, ali Michelin želi održavati ritam i moral industrije. 

Zbog epidemijske krize Michelinovi su inspektori restorane ocjenjivali u šestomjesečnom razdoblju, između svibnja i listopada 2020. kad je većina restorana normalno radila. Dodijeljeno je ukupno 57 novih zvjezdica. Samo je jedan novi restoran dobio tri zvijezdice. Riječ je o restoranu AM iz Marseillea, koji vodi chef Alexandre Mazzia.

Dva su restorana promovirana u rang dvije zvjezdice: pariški Marsan legendarne chefice Helene Darroze i La Merise chefa Cedrica Deckerta u alzaškom Laubachu. Prvu Michelinovu zvjezdicu dobila su 54 restorana, a zelenu zvjezdicu 33 restorana. S današnjom dodjelom, 30 francuskih restorana ima tri Michelinove zvjezdice, 74 drže dvije zvjezdice a čak 534 jednu zvjezdicu, što je vjerojatno pretjerano.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.