Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Uskoro izlazi Vinski izvještaj za koji pišu i govore Miloš, Matošević, Krauthaker, Kozlović i drugi glavni protagonisti hrvatskog vinarstva

vinski-izvjestaj-2020-najava

Idući tjedan objavljujemo redoviti godišnji Vinski izvještaj Kulta Plave Kamenice. Vinski izvještaj za 2020/2021.godinu posvećen je, naravno, krizi u kojoj se uslijed epidemije našla hrvstska vinska industrija. Hrvatsko se vinarstvo našlo u krajnje neobičnoj, ambivalentnoj situaciji. Naša su vina lani osvojila rekordan broj vrijednih međunarodnih nagrada. Međutim, vinari nisu imali kome prodavati svoja vina jer su restorani, hoteli i barovi veći dio godine morali ostati zatvoreni, a turistička se sezona u značajnom dijelu zemlje skratila na pedesetak dana.

Uredništvo Kulta Plave Kamenice razgovaralo je s više od dvadeset istaknutih domaćih vinara, o njihovim odgovorima na krizu. Ekstenzivno smo razgovarali i s vodećim hrvatskim distributerima vina, vlasnicima vinoteka i predstavnicima trgovačkih lanaca, zato što se lani težište prodaje  vina prebacilo s ugostiteljstva na maloprodaju.

Vinski izvještaj 2019/2020.

Vinski izvještaj 2018/2019.

Vinski izvještaj 2017/2018.

Godišnji Vinski izvještaj Kulta Plave Kamenice pod naslovom Kako preživjeti, ima više od 130 stranica i bit će dostupan, u PDF formatu za besplatni download na našoj web stranici.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.