Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kaijev karaage najopakija je piletina koju smo probali u Zagrebu, a oslić u fish and chipsu nježan je i pahuljast

kai-fish-chips

KAI Street Food Bar kraj Trga bana Jelačića jedan je od najuzbudljivijih street food lokala u Zagrebu. I njihov dostavni meni prilično je zanimljiv zbog globalističkog melangea u kuhinji.

Tu su katsu ali i fish and chips, bibimbap ali i focaccia. Danas smo u dvorištu na početku Jurišićeve ulice naručili fish and chips i karaage.

Karaage je japanska tehnika prženja mesa, najjčešće piletine, u dubokom ulju.

kai-karaage
Karaage piletina

Kaijev karaage, koji će se na stalnom meniju naći idućeg tjedna, hrskav je, dubokog okusa i neobično supstancijalan za načelno bezokusno meso kakvo je 99 posto hrvatske piletine. Radi se, zapravo, o najukusnijoj piletini koju smo jeli u Hrvatskoj unatrag dosta vremena. 

Karaage je okružen izvrsnim mariniranim ljubičastim lukom, krastavcima i precizno kuhanom, rahlom rižom. Fish and chips pak skriva pahuljasto, nježno bijelo meso oslića u omotaču od tijesta koje nalikuje tempuri, i koje je tijekom 20-minutnog transporta uspjelo ostati hrskavo.

Riba je imala izvrstan okus, dok je krumpir, naravno, bio zaparen; ni jedna varijanta prženog krumpira ne podnosi prijevoz. No zato je pločica krušnog tijesta s velikim mjehurima i jakim okusom po roštilju, učinila krumpire prilično nepotrebnima.

Današnji pick up u KAI Street Food Baru definitivno spada među zanimljivija jela koja smo probali za vrijeme drugog lockdowna. Cijene su niske za tu razinu kuhanja (ništa nije skuplje od 72 kune) a porcije jako velike.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.