Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

‘OVO JE KOMA’ Chefovi koji kuhaju za ljude u Petrinji traže pomoć. Evo gdje se možete javiti

kuhari-petrinja-g

Chefovi iz Zagreba i cijele Hrvatske večeras su na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji instalirali javnu kuhinju u food trucku. U nekoliko sati u Zagrebu su skupili namirnice koje su zatražili preko Facebooka, a značajna količina hrane stigla je iz Splita i drugih gradova Hrvatske.

kuhari-petrinja-2

“Ovdje je koma,” napisali su na svojim Facebook profilima chef Mate Janković i vlasnik SoHoa Igor Čimbur. “Do sada smo skuhali 500 porcija! Situacija je očajna! Ovo je grozno! Kuhamo i djelimo dalje! Svi koji trebaju topli obrok mozete ga dobiti na Trgu HR branitelja u Petrinji!” objavio je Čimbur.

Vlasnik i chef zagrebačke Agave Belizar Miloš na svom je Facebook profilu objavio upute građanima kako da najefikasnije pomognu ovu akciju, kako bi se izbjegao kaos.

Potrebe za toplom hranom očito su tolike da su chefovi oko ponoći zatražili pomoć. U utorak oko ponoći chefovi su iz Petrinje zatražili pomoć. “Svi kuhari koji mogu doći u Petrinju i pomoći kuhati molim vas da se javite Ivanu na broj mobitela +385 98 173 6880! Chefovi trebamo vas!” napisali su na Facebook stranici inicijative Chef kuha doma.

Profesionalni kuhari koji se žele pridružiti ovoj spasilačkoj akciji u Petrinji mogu se javiti, a građani koji žele donirati namirnice, vodu i potrepštine za ljude koji su u katastrofalnom potresu ostali bez domova, mogu potražiti upute na Chef kuha doma i na web stranicama Crvenog križa i ostalih humanitarnih organizacija.

Želite li uplatiti novčanu donaciju, Chef kuha doma dao je račun HR0825030071110003852! 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

‘OVO JE KOMA’ Chefovi koji kuhaju za ljude u Petrinji traže pomoć. Evo gdje se možete javiti

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min