Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Coronicin Teran iz 2016. idealan je primjer originalnog i vrijednog vina iz supermarketa

coronica-teran-2016-FB

Prije par dana u susjedskom smo supermarketu ugledali i odmah kupili buteljku Coronicina Terana iz 2016. godine. Radi se, dakle, o Teranu a ne o Gran teranu. Gran teran Morena Coronice iz 2015. dobio je, podsjetimo, zlatnu medalju na lanjskim Decanterovim Svjetskim nagradama. Vino pod nazivom Teran “manje” je i jeftinije od Gran terana, ali je još uvijek jako dobro.

coronica-teran-2016-ID

Coronicin Teran iz 2016. pun je okusa višanja i trešanja uokvirenih u bouquet u kojem se, osim crnog i crvenog voća, osjete elementi kože, humidora i dima. Struktura je obilježena kontroliranom kiselinom i zrelim taninima, boja je naravno prekrasna, tipična purpurno crna, a vino je počelo ostavljati dojam zaokruženosti: bit će u optimalnoj formi za godinu ili dvije.

Pravo je zadovoljstvo u supermarketu preko puta kuće kupiti tako dobro i autentično vino s vrlo povoljnom cijenom. Što govori u prilog tezi da supermarketi demokratiziraju vinsku scenu, i da i one potrošače koji ne znaju previše o vinima, mogu uvesti u svijet boljih vina.

Gastropreporuka pečena govedina, govedina, teletina i svinjetina s roštilja, sirova i pečena tuna, pečeni losos, srdele

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.