Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NEMA MEKOG LOCKDOWNA Restorani su se zatvorili prije 12 dana, a danas imamo više od 4500 zaraženih

terasa-kafic-prazna

U petak 27. studenog u ponoć zatvorili su se restorani i kafići. Stožer je tvrdio da bi nove mjere mogle dati rezultate za dva tjedna. U srijedu, dvanaesti dan poslije restoranskog lockdowna, zabilježili smo više od 4500 tisuće novozaraženih. Važno je istaknuti da je oko 33 posto svih testiranih građana bilo pozitivno ( u Sloveniji, koja se kod nas spominje kao primjer neuspjeha lockdowna, taj se postotak kreće oko znatno pristojnijih 25 do 26 posto).

Očito je da se trendovi epidemije u Hrvatskoj nisu promijenili. Što upozorava na dvije činjenice. Prvo, restorani očigledno nisu izvori zaraze. To smo, uostalom, znali i ranije pa zato epidemiolozi prije dva tjedna nisu tražili zatvaranje ugodtiteljskih objekata nego samo ogranicenja radnog vremena kako bi se smanjio broj kontakata unjima.

Drugo, ne postoji nikakav mekani lockdown. Da je Vlada zaista imala hrabrosti zaustaviti drugi val epidemije, još bi prije dva mjeseca zatvorila shopping centre i crkve i uvela on line nastavu. I sada bi, vjerojatno , imali bar donekle normalan Božić , kao neke druge europske zemlje, koje su se prije dva mjeseca potpuno a ne djelomično zatvorile.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.