Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RESTORAN GODINE 2020. Glasanje je završeno, u ponedjeljak počinje objavljivanje rezultata izbora za najbolji hrvatski restoran

restoran-godine-20202-g

U petak popodne i subotu ujutro glasačima smo poslali zadnje požurnice. U subotu navečer završili smo proces glasanja. Što znači da sutra, u ponedjeljak 7. prosinca, počinjemo objavljivati rezultate ovogodišnjeg , petog izbora Kulta Plave Kamenice za Restoran godine. Ponosni smo što nas ove godine u izboru prati Jamnica.

U izboru je, usprkos najtežoj godini u novijoj povijesti hrvatske restoranske industrije, sudjelovalo četrdesetak gastronomskih profesionalaca: chefova, restoratera, dobavljača i kritičara. Riječ je o jedinom izboru hrvatskih restorana i chefova u kojem glasaju isključivo profesionalci vezani uz restoransku industriju.

Oni su, kao i svake godine, mogli glasati za pet restorana, u kojima ne rade i s kojima nisu vlasnički povezani: peto mjesto u glasanju nosilo je dva boda, četvrto četiri, treće šest, drugo osam, a prvo deset bodova. U iduća dva tjedna objavit ćemo imena devet restorana koji su skupili najviše bodova, od desetog do drugog mjesta, Na sam Božić objavit ćemo ime pobjednika.

Dva dana poslije Božića objavit ćemo imena svih restorana, koji su spomenuti u ovogodišnjem izboru. Važno je naglasiti da je ovo prvi izbor Restorana godine Kulta Plave Kamenice u kojem se do kraja prebrojavanja glasova nije vidio izraziti favorit.  Dok je u svim prethodnim izborima dominirao šibenski Pelegrini, s tek nekoliko izazivača, ove su se godine glasovi raspodijelili između većeg broja fine dining restorana, a određeni broj glasova dobili su i restorani koji ne pripadaju tom žanru.

Hrvatska se restoranska scena nalazi u fazi snažnih promjena  borbe za preživljavanje ali i bitke za uspostavu novih poslovnih modela, što je očigledno utjecalo na natprosječnu disperziju glasova. Ove je godine sponzor izbora za Restoran godine mineralna voda Jamnica.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.