Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tajlandski virtualni restoran Siam Thai još je jedan dobar zagrebački primjer azijskog street fooda

siam-thai-dostava

U tom yumu s kokosom i kozicama plivaju listovi kaffir limea i štapići lemongrassa: rustikalno, mirisno i fino. Panang curry optimalno je ljut, što znači da ste stalno na rubu plača, ali samo na rubu. U ovom curryu s prilčno snažnim okusom kikirikija i osvježavajućom aromom svježeg korijandera, mjesto proteina pripalo je bijeloj ribi. Usprkos snažnim začinima, ona nije izgubila karakter ni stanovitu čvrstoću teksture.

Larb od mljevene piletine bio je jako fin zahvaljujući lišću mente i korijandera koje ga je učinilo jako svježim i uzbudljivim. Larb, klasik koji potječe iz Laosa, ispravno je serviran s ljepljivom rižom, hrskavim povrćem i ljutim, svježim crvenim čilijem. Pad thaiu je nedostajako ponešto oštrine i kontrasta okusa, no nije bio loš.

siam-thai-kutije

Siam Thai, prvi zagrebački virtualni tajlandski restoran, krenuo je više nego solidno . Njegov osnivač Borna Janeš koji je proputovao jugoistočnu Aziju, očito je točno znao što želi u sadašnjoj virtualnoj fazi. Riječ je o street food varijanti tajlandskih međunarodno prepoznatljivih favorita, s autentičnim aromatskim sastojcima.

siam-thai-hrana

Skoro sve što smo danas probali bilo je zaista vibrantno i prepuno snažnih okusa. Ako se Siam Thai poslije lockdowna pretvori u fizički restoran, Khaos Thai mogao bi dobiti jako ozbiljnu konkurenciju, i zato što je Khaos Thai ipak kiosk gdje ne nožete sjediti i večerati, ali i zato što Siam Thai, barem u slučaju panang currya, koristi mnogo kvalitetnije proteine.

A ako Siam Thai i Khaos Thai postanu rivali, i jedni i drugi vjerojatno će se morati upustiti u istraživanje dubljeg svijeta veličanstvene tajlandske hrane, koji nije ograničen crvenim i zelenim curryem i raznim verzijama tom yuma.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.