Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U ponedjeljak se vjerojatno skraćuje radno vrijeme ugostiteljskih objekata. Mjere dolaze prekasno

porec-kafici1

Andrej Plenković i Davor Božinović danas su najavili uvođenje novih protuepidemijskih mjera. Ministar Božinović rekao je da će mjere obuhvaćati ograničenje broja ljudi koji se smiju okupiti na jednom mjestu, inzistiranje na radu od kuće i skraćivanje radnog vremena za ugostiteljske objekte. Nove bi mjere trebale stupiti na snagu u ponedjeljak 23. studenog.

Pojedini mediji tvrde da će se dodatno skratiti radno vrijeme noćnih klubova koji sada smiju ostati otvoreni do ponoći: takva bi odluka definitivno zatvorila noćne klubove. Neki od zagrebačkih klubova, doduše, već tjednima rade ilegalno: nije jasno zašto policija to tolerira.

No, gospodin Božinović nije specifično klubove nego je iskoristio termin ugostiteljski objekti. To upućuje da bi od ponedjeljka moglo biti skraćeno radno vrijeme restorana i kafića, kao što je to napravljeno u većini europskih zemalja.

Nove mjere su neophodne. Danas je u Hrvatskoj umrlo 49 ljudi, a Varaždinska županija ima najviši stupanj zaraze u Europi, što je i tragično i sramotno. Međutim, nove mjere dramatično kasne.

Nove su mjere morale biti uvedene početkom studenog, koji je ionako loš mjesec za potrošnju, da bi se broj oboljelih smanjio do početka prosinca, najboljeg i najvažnijeg mjeseca za potrošnju.

Nažalost, Plenkovićeva je Vlada i s tajmingom novih mjera pokazala svoju uobičajenu nesposobnost i nekompetentnost.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.