Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Tartar od tune mladog chefa Kristijana Godinića najbolje je riblje jelo koje smo ikad probali u Vinodolu

tuna-tartar-vinodol-1

Vinodol je promijenio fiksni meni, što se dogadja razmjerno rijetko budući da Vinodol živi od tjednih menija, koji se rotiraju svakog četvrtka. Na novom fiksnom jelovniku možemo naći nekoliko zanimljivih jela, poput tjestenine s janjećim raguom i hobotnice na kremi od sira. Međutim, apsolutna je zvijezda novog menija tartar od jadranske tune.

Tartar od tune jelo je koje se nudi u bezbroj hrvatskih restorana raznih žanrova: od japanskih i fusiona, do fine dininga i konoba. Vinodolova verzija jedna je od uspješnijih na cijeloj našoj gastro sceni. Dapače, radi se o uvjerljivo najboljem ribljem jelu koje smo ikad probali u Vinodolu, restoranu gdje godinama jedemo otprilike dvaput tjedno.

Vinodolov je tartar od tune lijepo, ravnomjerno nasjeckan s vrlo čistim okusom ove plemenito masne ribe. Okus tune nije kompromitiran nikakvim suvišnim začinima. On je toliko čist da se jasno osjeti specifična morska mineralnost. Tekstura mesa je savršena: mekana a opet lagano čvrsta. Nigdje nema ni jedne žilice ni niti, koje znaju biti tipične za sirovu tunu. Chef Kristijan Godinić ovim jelom napušta kategoriju mladih i talentiranih kuhara i približava rangu ozbiljnih profesionalaca hrvatske restoranske industrije. Briljantni Vinodolov tartar od tune serviran s rižinim krekerima i daikonom, košta 95 kuna.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Tartar od tune mladog chefa Kristijana Godinića najbolje je riblje jelo koje smo ikad probali u Vinodolu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min