Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BIRAMO NAJBOLJI ZAGREBAČKI BIFTEK Goveđi file u Manu najkompletnije je jelo od bifteka u Zagrebu

biftek-mano

Približavamo se završetku natjecanja za najbolji zagrebački biftek. Podsjetimo, u konkurenciju ulaze samo rezovi goveđeg filea (pisanice); nema T-bonea. ribeyea, New York stripa… Mano u Medvedgradskoj, gdje od proljeća briljira chef Matija Bogdan ( ex Ledbury) ima posebnu listu steakova, od kojih se ni jedan ne uklapa u naš minimalistički kriterij. Stoga smo preskočili meni za steakove, pa smo s glavnog jelovnika naručili goveđi file u umaku od gljiva i tartufa, s krumpirom i pastrnakom.

Sam je biftek bio više nego savršen. Putrasto crvenoružičasto meso kojem nije trebao oštar nož za steakove jer se perfektno rezalo običnim nožem, zadržalo je unutarnju lagano hrapavu teksturu, što je tipično za fillet steak iz američkih steakhousea. Hrvatski putrasti bifteci uglavnom su jednodimenzionalno mekani , bez te dragocjene dodatne linije u teksturi.

Drugo, Bogdanov biftek imao je vrlo snažan i čist okus po govedini, pojačan goveđim jusom s moždinom. Treće, cijeli je tanjur mala modernistička instalacija. Mekani, slatkasti krumpiiri u crnoj glazuri od gljiva funkcioniraju kao slasna potpora moćnom okusu mesa. 

Goveđi file Matije Bogdana svakako je najkompletniji i najprofesionalnije servirani biftek u zagrebačkim restoranima. Pobjednika u izboru za najbolji zagrebački biftek objavljujemo idući tjedan.

numanthia-toro

Ime pobjednika natjecanja za najbolji zagrebački biftek objavit ćemo početkom studenog. Zagrebačka MIVA pobjedničkom će chefu darovati buteljku Numanthie Toro, glasovitog španjolskog crnog vina koje se sjajno slaže s pečenom govedinom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.