Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chefica Ana Grgić dočekala je jesen carpacciom od kestena na kremi od dimljene buče

esplanade-g

U subotu popodne nad Zagrebom je sipila neugodna hladna, zamorna kiša. Kroz velike prozore Esplanadina fine dining restorana Zinfandel’s grad je izgledao jesenski sivo i dosadno; riječ je o onoj vrsti osjećaja kad vam se naprosto ne da biti na ulici. U Zinfandel’s ovoj je kuhinji chefica Ana Grgić pripremila jedno malo, sjajno jelo koje nam je pokazalo ljepšu stranu jeseni.

esplanade-maslac

Riječ je o carpacciu od kestena s plavim sirom položenom na pire od dimljene buče i umak od šljiva. Buča je bila fenomenalna, intenzivnog toplog okusa i optimalno zadimljena. Milimetarski tanko narezani kesteni zadržali su malo hrskavosti, dok je sir s plavom plijesni osigurao slani kontrast ovom jelu zagasitih slatkih tonova. 

Carpaccio od kestena tipičan je za registar okusa ovojesenskoh menija gospođe Grgić, s kojim Zinfandel’s kreće u utorak  29. rujna. Meni će se trmeljiti na tipičnim jesenskim sastojcima poput buča i kestena, tartufa i vrganja, naranči i kukuruza. 

Poslije dojmljivog carpaccia od kestena, ostatak kišnog popodneva proveli smo uživajući u favoritima s ljetnog jelovnika. Izvrsni carpaccio od škampa fino se složio sa zelenim aiolijem, dok su jakovske kapice u veluti od dimljenih kozica s motarom i morskim šparogams dobile prilično originalnu dimenziju. Perfektno crveni janjeći file s kremom od pistacija i umakom od timut papra podjednako je ljetno i jesensko jelo. Poširani kovač u listovima blitve s uljem od bosiljka podsjeća, pak, na nedavne tople dane. Uz uobičajeno odličan ručak popili smo buteljku Korakova aromatičnog Crnog pinota iz 2018. koji je jednako dobro išao uz janjetinu i plemenitu bijelu ribu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.