Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Rudi Štefan u Šibeniku je otvorio zanatsku pekarnicu Pupa by Pelegrini

pupa-sibenik

Kad smo početkom lipnja večerali u Pelegriniju, šibenskom restoranu s Michelinovom zvjezdicom, Pelegrinijev chef Rudolf Štefan i njegov tim naveliko su pripremali otvorenje pekarnice u Šibeniku. Iako je Pelegrini početkom ljeta unatoč pandemiji korona virusa izvrsno radio, Štefan nam je pričao o nužnosti promjene poslovnih modela u restoranskoj industriji, jer se ona nakon pandemije vjerojatno neće vratiti na staro.

Jedna od opcija, rekao je Štefan, svakako je stvaranje svojevrsnih ekstenzija restorana, kroz posebne proizvode za maloprodaju, specijalizirane trgovine ili usluge kojima se restorani mogu obratiti puno široj publici od restoranske. Kao što se kasnije pokazalo, Štefanova procjena bila je točna, a prva Pelegrinijeva ekstenzija, pekarnica Pupa by Pelegrini ovih je dana otvorena na starom pazaru u Šibeniku.

pupa 5

Kada je riječ o kvaliteti i tretmanu kruha kao ravnopravnog protagonista u fine diningu, Pelegrini je bio jedan od pionira na hrvatskoj restoranskoj sceni. Sada svoje iskustvo stavlja na široko tržište, kroz kruhove, peciva i slastice koje će pripremati za Pupu.  

pupa 1

„Pandemija Covida-19 u svijetu i zatvaranje restorana ponukali su me da osmislim novu aktivnost u vidu specijalizirane delikatesne pekarnice te trgovine slanog i slatkog tijesta u Šibeniku,” izjavio je Štefan u priopćenju o otvorenju pekarnice, “Pupa se obraća lokalnom stanovništvu i nudi comfort food pripremljen s visoko kvalitetnim namirnicama i u konačnici, ne manje važno, po prihvatljivim cijenama. Sve proizvode kreira i proizvodi Pelegrini tim, a ponuda će se mijenjati ovisno o sezonskim namirnicama. Sretan sam što smo uspjeli izvući najbolje iz ove situacije i ponudili nešto novo u gradu Šibeniku”. Štefan se na pomoći i dijeljenju iskustva posebno zahvalio vlasniku Kroštule i suosnivaču zagrebačkog Breadcluba Karlu Vulinu, i naglasio da je ponuda Pupe kreirana u partnerstvu s Jamnicom i njihovim novim hit brendom Jamnica Botanica.  

pupa 4

Pupa će svaki dan prodavati sourdough kruhove, kroasane, danish pastry, štrudle, slana peciva i slani flan. Posebno zanimljiva mogla biti biti Pupina sourdough pizza koju će raditi u tri varijante. Uz kruh i peciva prodavat će kavu za van pržionice Hug&Punch. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.