Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

El Toro u Šubićevoj ima novi jelovnik s ‘brodetom’ od trilja i kozica u glavnoj ulozi

el-toro-brodet

El Toro blizu Kvaternikova trga, na uglu Šubićeve i Grabovčeve ulice, prošlog je tjedna promijenio jelovnik. Novi meni chefa Maria Mihelja ostaje u žanrovskim okvirima najprofesionalnijeg zagrebačkog latino restorana; tu je nekoliko tacosa uključujući jedan s curryjem, pa dva jela s iberico pršutom, pa klasici poput tartar bifteka i dimljene pastrve s guacamoleom i još nekoliko jačih komada mesa.

No, uvjerljivo najzanimljivije jelo koje nam je uljepšalo današnje rano popodne, je “brodet” s triljama i argentinskim kozicama. Radi se o jako finim poširanim fileima malih trilja, čija se jodiranost suprotstavlja slatkoći repova kozica. Trilje i kozice servirane su na izvrsnoj, vrlo precizno začinjenoj, raskošnoj kremi od indijskih oraha. Ovaj karakterni, originalni “brodet”  spada u pet najukusnijih El Torovih jela od otvaranja restorana do danas. Trilje i kozice na kreni od indijskih oraščića s par čaša Fakinove Malvazije, platili smo oko 250 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.