Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kungfu Express kuha vjerojatno najgori curry u Zagrebu

kungfu-curry-g

Postoji, naravno, milijun varijanti tajlandskog currya, s drukčijim kombinacijama sastojaka i začina, sa ili bez kokosova mlijeka, sa zelenom ili crvenom curry pastom, s bitno različitim stupnjevima ljutine. Đumbir ili galangal, čili i češnjak jedine su zajedničke značajke tajlandskim curryjima. No, u jelu koje se u Kungfu Expressu punim imenom zove Bangkok curry bowl, ne osjete se ni đumbir, ni čili ni češnjak. U tom se razvodnjenom jelu ne osjeti baš ništa. Ono se može jesti, piletina je bila korektno kuhana, no ono je toliko neutralno da nema baš nikakve veze s raskošnim, bogatim tajlandskim okusima i aromama.

U zadnjih smo četvrt stoljeća i u inozemstvu i u Hrvatskoj probali bezbroj briljantnih i mnogo vrlo loših tajlandskih currya. Ali nikad nismo probali bezukusni i gotovo bezmirisni curry poput današnjeg u Kungfu Expressu, azijskom street food restoranu u Skalinskoj ulici. Obožavatelji Brucea Lea uspjeli su skuhati potpuno sterilni, neutralni curry, što je doista jedinstveno postignuće. Kungfuov curry mirisao je jedino po curry prašku iz trgovine; koji se načelno ne koristi u tajlandskim curryima.

Teško je reći radi li se o umaku iz konzerve ili kuhar koji je spremao ovaj curry naprosto ne zna ništa o thai curryu. No, dok je curry bio barem jestiv, riža je bila djelomično nejestiva. Naime , donji slojevi riže, umočeni u vodenasti zeleni curry, prekuhali su se do raspadanja. Takvo što nismo probali od vojske. Okej, Kungfu Express nije mjesto gdje očekujete vrhunsko kuhanje. Ali, današnji je curry substandardan čak i za kriterije turističkih zalogajnica u Tkalčićevoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.