Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bivši Timeov barmen Roman Rabik odlazi iz Hrvatske, u novi high-end restoran u Norveškoj

rabik-antique

Roman Rabik, jedan od najoriginalnijih hrvatskih barmena i donedavni član tima restorana Time, idućih će godinu dana provesti u Norveškoj. Rabik će, kako nam je potvrdio, ostati u gastrotainmentu, kao barmen novog restorana u Trondheimu.

Restoran po konceptu i uređenju spada u specifičan žanr koji su stvorili neki od najvrućih losanđeleskih restorana poput Salazara ili Broken Spanisha chefa Raya Garcie, kombinirajući autentičnu meksičku kuhinju s elementima fine dininga i clubbinga. Rabik kaže da mu je ponuda došla u pravi trenutak, budući da se Time zatvara (zadržat će dostavu i otvoriti Izakayu u zagrebačkoj selskoj ulici). 

No, Rabikovi planovi ne završavaju u Trondheimu. Nakon Norveške, nada se da će kada pandemija korona virusa to dopusti moći otići u Australiju, dovršiti projekt koji je nedavno započeo s Granddad Jack’s, prvom craft destilerijom Gold Coasta (Queensland), specijalistima za ginove.

“Tim Granddad Jack’sa kontaktirao me prošle godine dok sam radio u splitskoj Kinoteci, s ponudom da postanem njihov brend ambasador. Tek sam naknadno doznao kako su uopće čuli za mene,” priča Rabik. Preporučila ga je jedna splitska dizajnerica koja radi u Australiji.

Pandemija je odgodila Rabikov put u Australiju iza kojega zapravo stoji zanimljiva ideja za barmena – učenje destilacije. “Kao barmeni neprekidno radimo s destilatima, ali koliko je poznato nijedan barmen nije zanatski školovan na tom području. Barmen i majstor destiler u jednoj osobi bio bi značajan pomak u našoj profesiji,” kaže Rabik, koji se nada da će školovanje u australskoj destileriji započeti iduće godine. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.