Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Zatvorila se Bonavia, jedini pristojni riječki hotel

bonavia

Novi list javlja da se zbog lošeg bookinga zatvorila Bonavia, jedini riječki hotel u kojem se može civilizirano prenoćiti. Plava laguna, velika hotelska tvrtka čileansko-hrvatske obitelji Lukšić, objavijestila je Novi list da će Bonavia raditi ovisno o interesu gostiju.

Bonavia, smještena u strogom centru grada odmah iznad Korza, dobila je novu životnu injekciju kad je Goran Štrok prije dvadesetak godina preuzeo jedini ozbiljan riječki hotel. No, nakon što je Štrok izgubio svoju hotelsku tvrtku, Plava laguna kao novi vlasnik nije učinila ništa dobro za Bonaviu.

Kad smo ondje zadnji put spavali prije nekoliko godina, hotel je već bio u blagom stanju raspadanja, što je posebno vrijedilo za sobe. Neobično je da se glavni hotel glavnog kvarnerskog grada zatvara usred ljeta. Riječ je o spletu dviju vrlo snažnih silnica, koje su se podudarile. S jedne strane, Rijeka je vrlo lijep ali izrazito antituristički grad, koji nikad nije imao ozbiljne restorane i barove, uz tek par iznimki. S druge strane, Plava laguna otkako je u vlasništvu obitelji Lukšić, ne pokazuje posebnu empatiju za interese lokalne zajednice. Za zatvaranje Bonavie u kolovozu podjednako su, dakle, krivi Vojko Obersnel i Davor Lukšić. .

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Zatvorila se Bonavia, jedini pristojni riječki hotel

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min