Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

UŽIVAJMO VANI Prebatched kokteli s Jamnicom Botanicom savršeni su za ljetni provod na otvorenom

jamnica-botanica-piknik (1)

Vremena su takva kakva jesu. Što ne znači da trebamo biti depresivni i anksiozni. Naprotiv, trebamo se prilagoditi i iz ovakvih vremena izvući najviše što možemo da bismo bili normalni i veseli. I da bismo uživali u malim stvarima koje život čine zabavnijim.

Jeste li uspjeli ispeći sourdough kruh, proveli Marie Kondo u cijelom stanu ili uspješno sklopili posao preko Zooma istodobno odrađujući zadaću s djecom? Ništa nam kao ova pandemija nije pokazalo da svakodnevni mali uspjesi na naše zadovoljstvo, motivaciju i produktivnost utječu jednako koliko i veliki. Pa dok čekamo velike pobjede koje stižu tek povremeno, uživajmo u dobrim trenucima koje uspijemo kretirati sami. Ako se na neka mjesta ovoga ljeta ne može jer su zatvorena, premala ili u njima može nastati prevelika gužva koju mjere ne dopuštaju, naprosto uživajmo vani.

jamnica-botanica-piknik3

Ostati na otvorenom šifra je za sigurnu zabavu ovoga ljeta. A s rastućom popularnošću pre-batched koktela, koji se miksaju unaprijed i toče kao gotova pića, ova su se dva trenda spojila u idealno vrijeme. Na otvorenom možemo slušati glazbu, družiti se, organizirati pikinike i male privatne partyje i piti dobre koktele koje napravimo kod kuće. Livada u gradskom parku, proplanak u šumi ili dobri stari zidić na igralištu naše nekadašnje škole, mogu itekako dobro zamijeniti zatvorene prostore u koje inače izlazimo. I ne treba zaboraviti jedno od najljepših ljetnih zadovoljstava, dugo popodne u hladu s knjigom i vašim omiljenim pićem, na balkonu, terasi, bilo kojem mjestu skrivenom od ljetne vreve.

Jamnica Botanica ove je godine izišla kao optimalno piće za provode na otvorenom. Prvo, Jamnica Botanica je praktično pakirana: koktele ne morate čak ni napraviti unaprijed. Uz još par lako dostupnih sastojaka i malo smisla za improvizaciju, možete ih zamiješati na licu mjesta, gdjegod ste se odlučili provesti. Drugo, njeni originalni okusi, naranča s pelinom i limun s mentom, perfektni su za osvježavajuće koktele.

jamnica-botanica-balkon

I treće, posebno važno, Jamnica Botanica je lagana kao samo ljeto. Ona je niskokalorična jer je zaslađena isključivo voćem, i blago gazirana da bi nježno zapjenila vaš omiljeni koktel. Barmen Marin Nekić ovoga se ljeta potpuno fokusirao na provod na otvorenom. Sa svojim pokretnim barom i grillom s kojima krstari Hrvatskom, isprobao je vjerojatno sve varijante outdoor partyja. S nama je podijelio svoje omiljene recepte za koktele, koje možete napraviti unaprijed i ponijeti sa sobom, ili ih lako smiješati u improviziranom baru iz vašeg ruksaka. Mjere u receptima su za jednu čašu koktela. Budući da su recepti jednostavni i praktični, radite li pre-batched koktele dovoljno je mjere pomnožiti s brojem pića koja želite napraviti.

JAMNICA BOTANICA LEMON MOJITO

jamnica-botanica-lemon-mojito1
  • 5cl Havana Club 3YO ruma
  • 2cl svježeg soka limete
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 6cl Jamnice Botanice limun menta


Na dnu čaše zgnječite mentu, limetu i šećer. Dodajte drobljeni led, ulijte rum i dolijte Jamnicu Botanicu limun menta

JAMNICA BOTANICA ORANGE & Gin

jamnica-botanica-orange-gin-2
  • 3cl Beefeater London Dry gina
  • 12cl Jamnice Botanice naranča pelin
  • dehidrirana naranča
  • pupoljak mente

Sastojke stavite u čašu ovim redoslijedom, poslužite s puno leda.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.