Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Chef Deni Srdoč javno se oprostio od Drage di Lovrana ‘O novom angažmanu odlučit ću krajem godine’

deni-srdoc

Deni Srdoč, jedan od najtalentiranijih hrvatskih chefova nove generacije, u lipnju je prestao raditi u Dragi di Lovrana, restoranu kojemu donio prvu kvarnersku Michelinovu zvjezdicu i postao kao najmlađi hrvatski Michelinov chef. 

Srdoča je zamijenio iskusni bivši chef Drage di Lovrana Zdravko Tomšić. Srdoč nam je ovih dana rekao da idućih nekoliko mjeseci namjerava putovati ako to bude moguće, dok će o brojnim ponudama koje dobiva iz Hrvatske i inozemstva odlučiti krajem godine, vjerojatno u prosincu. Deni Srdoč u petak se i javno prostio od Drage di Lovrana. U poduljem postu na svom Instagram profilu napisao je: 

View this post on Instagram

Six years ago, I started working in the restaurant Draga di Lovrana. Six years ago I started growing with this restaurant. More importantly, six years ago I started to learn, develop myself, grow with Draga di Lovrana and its people. My colleagues, the owners, our guests. The purpose of this short revision isn’t to reminiscent on the two-thousand-plus days I spent here, but rather a thank you note for my time here. I am the type of person who doesn’t look back at what once was, but at what is to come and what will be. And the future is that which makes me happy and excited, the new challenges we face, new obstacles we find on our path to a better self. To a better cook, a better chef, a better team, a better restaurant. When I do look back, I am proud. I am proud of everything, the good times for sure, but also proud to have had the chance to learn from the bad moments. Because that is life. From a cook who fought for the smallest bit of knowledge and experience he could learn from, to breaking my path to a place where I am on the position to teach others and allow them to learn from me. Not just in the kitchen, but in life. To be able to mentor someone in the kitchen translates greatly to our lives. There is small to no difference between becoming a better cook in the kitchen – and becoming a better person in life. From being a line cook to being the manager and head chef of a restaurant. There is not one moment I do not look back at and feel proud of what I have, and what we have achieved. To be the person and a part of the team, that brought my beautiful, our beautiful Kvarner a coveted Michelin star is surely something that made every difficult, hard-working and laborious moment worthwhile – and every good, great and grand moment the most rewarding. I asked myself where to begin, and how to start writing this note. I start and I finish like I did my life with the Draga di Lovrana restaurant. Ambitious, ready to take on a task I am yet to reach and outgrow. (Continuation in the comments 😉…) #dragadilovrana #michelinstar #michelin #denisrdoc #out #thankyou @pichlerphoto

A post shared by Deni Srdoč (@denilius_maximus) on

Prije šest godina počeo sam raditi u restoranu Draga di Lovrana,. Prije šest godina počeo sam razvijati taj restoran. Još važnije, prije šest godina počeo sam učiti, razvijati se, rasti s Dragom di Lovrana i njenim ljudima. Mojim kolegama, vlasnicima, našim gostima. 

Cilj ovog kratkog pregleda nije prisjećanje na više od dvije tisuća dana koje sam tamo proveo, nego zahvala na vremenu koje sam tamo proveo. Nisam osoba koja se puno osvrće na prošlost, okrećem se onome što tek dolazi. Budućnost me uzbuđuje i usređuje, novi izazovi, nove prepreke koje srećemo na putu poboljšanja. Prema boljem kuhanju, boljem chefu, boljem timu, boljem restoranu. 

Kad pogledam iza sebe, ponosan sam. Ponosam na sve, na dobra vremena, ali i na prilike da učim koje su mi dala loša vremena. Jer to je život. Od kuhara koji se borio i za najmanja znanja i iskustva iz kojih je mogao učiti, do krčenja puta do mjesta gdje sam mogao učiti druge i dopustiti drugima da uče od mene. Ne smo u kuhinji, nego i u životu. Ponosan sam što se mentoriranje iz kuhinje uvelike prelijevalo na naše živote. Gotovo da nema razlike između toga da postanete bolji kuhar u kuhinji i bolji čovjek u životu. 

Od linijskog kuhara do pizicije chefa. Nema nijednog trenutka na koji se mogu osvrnuti a da nisam ponosan na njega i na ono što smo postigli. 

Biti dio tima koji je mom prelijepom, našem preliepom Kvarneru donio Michelinovu zvjezdicu svakako je vrijedilo napornog rada i teških trenutaka, i svaki dobar, sjajan i veličanstven trenutak učinilo još boljim. 

Pitao sam se gdje i kako početi ovu poruku. Počinjem i završavam kao što sam to uvijek radio u Dragi di Lovrana. Ambiciozno, spreman preuzeti zadatke koje tek trebam doseći i nadrasti.  

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Chef Deni Srdoč javno se oprostio od Drage di Lovrana ‘O novom angažmanu odlučit ću krajem godine’

by Kult Plave Kamenice time to read: 3 min